Általában ebéd/vacsora vagy
desszert ötleteket osztok itt meg, de ma úgy gondoltam megmutatok egy
frappáns reggelit. Ez a csíkos tojás csak pár perccel vesz több időt
igénybe mint egy hagyományos rántotta, de az elismerő mosolygásért bőven
megéri a befektetés.
2 tojásból készült a fehérje
és a sárgája különválasztásával, mindkettő enyhén sózva, felverve. A
sárgákhoz pici tejet adva, forró teflon serpenyőben egyik oldalán
palacsintaszerűen megsütve, majd átemelve egy tányérba, ahol csíkokra
szeleteljük. Ezután minden második csíkot visszahelyezünk a serpenyőbe
szép szabályosan, majd ráöntjük a kissé felvert tojásfehérjéket. Fedő
alatt pár percig sütjük, így szoktam a tükörtojást is készíteni.
Avokádót, pirított békönt és reszelt sajtot csavartam bele, az avokádó
másik feléből pedig meghámozott, apróra vágott paradicsommal és kevés
sajttal összeforgatva egy krémes salátát dobtam össze.
No comments:
Post a Comment