Friday 15 November 2019

Petrezselymes gombakrémleves rozmaringos gouda chipszekkel



Ehhez a leveshez fél kg csiperkegombát használok általában, amit megmosok és le is húzom a külső részét, kisebb darabokra vágom a szárával együtt és vajon lepirítok, sózok, borsozok majd felöntöm nagyjából másfél liter vízzel. Pár szál peterzselyemzöldet apróra vágok és azt is beleszórom a levesbe. Mikor már majdnem kész, 2 kanál lisztből vízzel csomómentesen eresztéket keverek és azzal besűrítek és összeforralom még nagyjából 1 dl tejszínnel. Az egészet leturmixolom, így tökéletesen krémes leves tálalható. 

A sajtcshipszekhez a sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat reszelek és megszórom rozmaringgal. Sütőben nagyjából 10 perc alatt elkészülnek a ropogós kis tallérok.

No comments:

Post a Comment