Tuesday, 12 May 2020

Spárga, az ellenállhatatlan idénycsemege



Spárgaszezon van, ezért ma az egyik legkönnyebb és legízletesebb elkészítési módját mutatom, ami gazdaságosnak is mondható, az igencsak borsos árú csemege felhasználására.  Ez a sütőben, panírozással sült spárga majonézes mártogatóssal vagy vajas krémtojással. 

A spárgákat megmosom, eltávolítom a fás részüket majd lobogó sós vízben 2 percig főzöm őket, a zsenge spárgáknak ennyi elég is. Szűrőbe szedve őket a panírozás következik, egy egytojásos, kevés tejjel, 1 kanál liszttel, sóval, borssal kevert vékony masszával és panko morzsával. A bepanírozott spárgákat helyezzük sütőpapíros tepsibe, locsoljuk meg enyhén olajjal és nagyjából 20 perc  alatt süssük ropogós aranybarnára. Ez idő alatt készíthetünk majonézes mártogatóst, amibe én fele-fele arányban használtam tejfölt és csempésztem bele reszelt citromhéjat és citromlevet is.

A ropogós spárga nagyon finom vajas tojással is, ami úgy készül, hogy a felvert tojásokat a bennük felolvadó vajjal lassú tűzön folyamatosan kevergetjük, amíg kellően besűrűsödik. 
Érdemes kipróbálni mindkét változatban!

No comments:

Post a Comment