Spárgaszezon van, ezért ma az egyik legkönnyebb és legízletesebb
elkészítési módját mutatom, ami gazdaságosnak is mondható, az
igencsak borsos árú csemege felhasználására.
Ez a sütőben, panírozással sült spárga majonézes mártogatóssal vagy vajas
krémtojással.
A spárgákat megmosom, eltávolítom a fás részüket majd lobogó sós vízben 2
percig főzöm őket, a zsenge spárgáknak ennyi elég is. Szűrőbe szedve őket a
panírozás következik, egy egytojásos, kevés tejjel, 1 kanál liszttel, sóval,
borssal kevert vékony masszával és panko morzsával. A bepanírozott spárgákat helyezzük sütőpapíros tepsibe, locsoljuk meg
enyhén olajjal és nagyjából 20 perc
alatt süssük ropogós aranybarnára. Ez idő alatt készíthetünk majonézes
mártogatóst, amibe én fele-fele arányban használtam tejfölt és csempésztem bele
reszelt citromhéjat és citromlevet is.
A ropogós spárga nagyon finom vajas tojással is, ami úgy készül, hogy a felvert tojásokat a bennük felolvadó
vajjal lassú tűzön folyamatosan kevergetjük, amíg kellően besűrűsödik.
Érdemes kipróbálni mindkét változatban!
No comments:
Post a Comment