Tuesday 12 May 2020

Spárga, az ellenállhatatlan idénycsemege



Spárgaszezon van, ezért ma az egyik legkönnyebb és legízletesebb elkészítési módját mutatom, ami gazdaságosnak is mondható, az igencsak borsos árú csemege felhasználására.  Ez a sütőben, panírozással sült spárga majonézes mártogatóssal vagy vajas krémtojással. 

A spárgákat megmosom, eltávolítom a fás részüket majd lobogó sós vízben 2 percig főzöm őket, a zsenge spárgáknak ennyi elég is. Szűrőbe szedve őket a panírozás következik, egy egytojásos, kevés tejjel, 1 kanál liszttel, sóval, borssal kevert vékony masszával és panko morzsával. A bepanírozott spárgákat helyezzük sütőpapíros tepsibe, locsoljuk meg enyhén olajjal és nagyjából 20 perc  alatt süssük ropogós aranybarnára. Ez idő alatt készíthetünk majonézes mártogatóst, amibe én fele-fele arányban használtam tejfölt és csempésztem bele reszelt citromhéjat és citromlevet is.

A ropogós spárga nagyon finom vajas tojással is, ami úgy készül, hogy a felvert tojásokat a bennük felolvadó vajjal lassú tűzön folyamatosan kevergetjük, amíg kellően besűrűsödik. 
Érdemes kipróbálni mindkét változatban!

No comments:

Post a Comment