Wednesday 10 March 2021

Egy kis quiche


     A quiche tészta összeállításánál hideg alapanyagokkal ajánlott dolgozni, így lesz igazán omlós az elkészült pite. A sütőedényeket nem szükséges kivajazni és sütőpapírral sem kibélelni, a zsíros állagú tészta nem fog az edény falához tapadni, sütés után könnyedén kiemelhető belőle. 
 
Öt darab 11 centis átmérőjű edénykébe 25 dkg lisztből, 10 dkg vajból, 2 tojásból és 1 kk sóból állítottam össze a tésztát.  A brokkolirózsákat előzetesen pár perc erejéig sós vízben megpároltam, így kerültek a tésztaágyra, amit egy 2 dl főzőtejszín, 2 db tojás, 1 dl tej, 5 dkg reszelt sajt, csipetnyi só és bors elkeverésével összeállt masszával öntöttem le. A brokkolis piték tetejére pirított húsos szalonna darabkákat tettem, majd 35-40 percig sültek a kis piték. Laktató, különféle feltétekkel jól variálható eledel!

No comments:

Post a Comment