A quiche tészta
összeállításánál hideg alapanyagokkal ajánlott dolgozni, így lesz igazán omlós
az elkészült pite. A sütőedényeket nem szükséges kivajazni és sütőpapírral sem
kibélelni, a zsíros állagú tészta nem fog az edény falához tapadni, sütés után
könnyedén kiemelhető belőle.
Öt darab 11 centis átmérőjű edénykébe 25 dkg
lisztből, 10 dkg vajból, 2 tojásból és 1 kk sóból állítottam össze a tésztát. A
brokkolirózsákat előzetesen pár perc erejéig sós vízben megpároltam, így kerültek a tésztaágyra, amit egy 2 dl főzőtejszín, 2 db tojás,
1 dl tej, 5 dkg reszelt sajt, csipetnyi só és bors elkeverésével összeállt
masszával öntöttem le. A brokkolis piték tetejére pirított húsos szalonna
darabkákat tettem,
majd 35-40 percig sültek a kis piték. Laktató, különféle feltétekkel jól variálható eledel!
No comments:
Post a Comment