Indiai csirke-mangó curry ihlette szombati ebéd.
Sosem szoktam hűen ragaszkodni receptek szerinti elkészítési módokhoz, minden egyes alapanyag beszerzéséhez, így szoktak megszületni a saját, sok esetben egyszerűsített, a kamra "arculatához" igazított kreálmányok.
Az alábbi éttermi változatát kóstoltam nemrég, de a saját is nagyon ízlett, ráadásul nem is igényelt túl sok bíbelődést. Csirkemellet vágtam fel szabálytalan, szélesebb csíkokra és jól befűszereztem curry fűszerkeverékkel. Amíg a pácolt hús pihent, egy fél fehér hagymát dinszteltem meg szeletekre vágva, reszelve rá kevés gyömbért. Felkockáztam egy meghámozott mangót, majd összepirítottam a hagymával a húst, fűszereztem még kurkumával, frissen őrölt mozaikborssal és kevés sóval. Hozzáadtam a mangót és fél deci házi paradicsomlével, nagyjából 1 dl vízzel és kókusztejjel főztem még addig, amíg megfőtt a rizs is, amibe ezután még kevertem kókuszreszeléket. A csirke-mangó currybe még került egy kiskanálnyi méz is a főzés utolsó percében.
Jó kis hétvégi gasztro-program volt, az új esztendő első otthoni kulináris kalandja.
No comments:
Post a Comment