Wednesday 29 April 2020

Rozmaringos, narancsos kacsa


Az alaposan megtisztított combokat és mellet, melyek kozmetikázásához csipeszt is érdemes használni, alaposan, sózom borsozom és szárított, morzsolt rozmaringgal behintem a húsokat, melyeket a börös részükkel alul helyezve, pár órára pihenni teszek a hűtőszekrénybe.

Sütés előtt megöntözöm olajjal és egy nagy narancs kifacsart levével végiglocsolva, alufóliával körbezárva a sütőedényt egy órára beteszem a sütőbe. Ezután eltávolítom a fóliát és ha szükséges veszek ki a főzőléből is, ekkorra már kellően megpuhultak a húsok és hagyni kell pirulni őket még 25-30 percig, aztán megfordítom őket, hogy a bőrös felület is jó ropogóssá váljon, ekkor még narancskarikákat helyezek a sütőedénybe és újabb 25-30 percig visszatolom őket a sütőbe.

A kivett zamatos léből és 1 fél narancs levéből, 1 kanál liszttel mártást főzök és a 2 óra sütési idő második felében még egy krémes krumplipürét készítek köretként. A kacsa ezzel a módszerrel belül omlós, kívül ropogós lesz, igazi ételkülönlegesség.

Érdemes rászánni az időt, mert ha a bőrös rész megtisztításán túl vagyunk, a sütő elvégzi a munka nagy részét. Csak ajánlani tudom a kacsasültnek ezt a módját!




No comments:

Post a Comment