Ötletek szép evéshez, finom fogásokhoz. Kreatív konyha autentikus elemekkel.
Monday, 15 June 2020
Könnyen finomat!
Egy tökjó reggelit valaki?
Ez a megoldás számomra az egyszerű példája annak, hogyan lehet
elérhető, ismert alapanyagokból szintet lépni ízben. Bár a sztárséf,
Gordon Ramsay mesterkurzusában tengerisünnel és szarvasgombával kínálja a
vajas tojást, ez ne nyomasszon senkit. Mi sem harmonizálhatott volna
jobban ezzel a lassított technikával elkészített rántottaszerűséggel,
mely krémesen lágy és kellően vajas, mint a zsenge grillezett
tökszeletek vajas íze, amivel megágyaztunk neki és keretbe helyezve,
pirított tökmagot szórtunk a tetejére. Pirítóssal vagy anélkül kellemes
reggeli vagy brunch elem lehet ez a kombináció.
A vajas tojás
elkészítése pedig nagyon egyszerű: a felvert tojáshoz adjunk vajat és
sót, majd teflonserpenyőben lassú lángon kevergessük folyamatosan. A cél
a megfelelő besűrűsödés, odasülés mentesen, ezért kell folyamatosan
kevergetni és időnként a tűzről levéve is folytatni ezt a műveletet. Az
eredményért megéri.
No comments:
Post a Comment