Monday 15 June 2020

Könnyen finomat!

 

Egy tökjó reggelit valaki? 🙂 Ez a megoldás számomra az egyszerű példája annak, hogyan lehet elérhető, ismert alapanyagokból szintet lépni ízben. Bár a sztárséf, Gordon Ramsay mesterkurzusában tengerisünnel és szarvasgombával kínálja a vajas tojást, ez ne nyomasszon senkit. Mi sem harmonizálhatott volna jobban ezzel a lassított technikával elkészített rántottaszerűséggel, mely krémesen lágy és kellően vajas, mint a zsenge grillezett tökszeletek vajas íze, amivel megágyaztunk neki és keretbe helyezve, pirított tökmagot szórtunk a tetejére. Pirítóssal vagy anélkül kellemes reggeli vagy brunch elem lehet ez a kombináció.

A vajas tojás elkészítése pedig nagyon egyszerű: a felvert tojáshoz adjunk vajat és sót, majd teflonserpenyőben lassú lángon kevergessük folyamatosan. A cél a megfelelő besűrűsödés, odasülés mentesen, ezért kell folyamatosan kevergetni és időnként a tűzről levéve is folytatni ezt a műveletet. Az eredményért megéri. 🙂

No comments:

Post a Comment