Thursday 20 July 2023

Hagymalekvár


Megfőztem a Dragomán-féle hagymalekvárt apró módosításokkal és tálaltam a leírtakhoz képest apró módosításokkal. Az én adagom fél kg hagymából készült, 2 ek cukorral, 1 ek mézzel, kiskanálnyi sóval, balzsamecetkrémmel 1,5 dl badacsonyi szürkebaráttal, 3 dl alaplével, másfél órás főzéssel, kis botmixeres rásegítéssel. Libamáj helyett kecskegida májat sütöttem majoránnásan, a pirított kalácsot vajjal kentük meg. Karácsony helyett az év egyik legmelegebb késődélutánján fogyasztottuk, különleges volt. A hagymalekvár karamelles aromája levett a lábamról, quesadilla-hoz is használtam, annak is nagyon jót tett ez az íz. Még van kevés belőle, sajtokhoz is nagyon passzol.


 

No comments:

Post a Comment