Vöröslencse leves póréhagymával, paradicsomlével, mellé bazsalikomos, sült paradicsomos bruschettával.
Kevés vajon dinszteljük meg a felvágott, megsózott póréhagymát, adjuk hozzá a megmosott vöröslencsét, öntsük fel vízzel majd a paradicsomlével és tegyünk bele egy babérlevelet. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. Tejes eresztékkel enyhén sűrítsük, a lencse is sűrűvé teszi. Félbevágott koktélparadicsomokat fonnyasszunk meg kevés vajon, majd pirítsuk le kicsit felaprított bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk és kanalazzuk rá kis pirítósokra.
Ami van, abból főzünk-szerű leves lett, de igazán finom. Legfőképpen talán amiatt, hogy a hagyma, bazsalikom és a paradicsomok a saját kertünkből valók.
No comments:
Post a Comment