Tuesday, 26 September 2017

Az én kínai kajám



Mára ezt a finom nyári ebédet kerestem elő, ami szerencsére egyáltalán nem szezonális étel. A cukkínit néha paprika (kápia) váltja, de alap a csirkemell, sárgarépa, gomba. Ezekből minden felaprítva/szeletelve, cseppnyi forró olívaolajon külön-külön megpirul, majd a végén összeforgatva őket még bőven megy rájuk szójaszósz és kész is. Mindig a csirkemell felcsíkozásával kezdem, amit összeforgatok egy cikk, vékony szeletekre vágott fokhagymával és szójaszósszal leöntök. Ehhez semmi egyéb fűszerezés nem szükséges már szerintem, mert amíg az egyéb zöldségeket előkészítem a hús kellően beissza a páclét és még puhább lesz.

A lényeg, hogy minden csak pirul (a sárgarépa karamellizálódik is kicsit), és nagyon picit párolódik fedő alatt, így megmarad a zöldségek ropogóssága. Valószínű emiatt neveztük el ezt pár éve kínai kajának. És persze a rizs köret is ráerősít erre a hatásra. Legtöbbször azt főzök mellé, ritkábban vékony rizstésztát. Ha vendégnek készítenétek és inkább vele üldögélnétek, ahelyett, hogy az orra előtt kelljen nyesni-vágni az alapanyagokat, simán előkészíthető minden hamarabb és így már akár negyed óra alatt meglehetsz a főzicskézős résszel, pár serpenyőösszerázós attraktív mozdulatsor közepette. :p Mesterfogás mesterfokon. Próbáljátok ki, mert amellett, hogy finom, nagyon egészséges is.

No comments:

Post a Comment