y cikk, vékony szeletekre vágott fokhagymával és
szójaszósszal leöntök. Ehhez semmi egyéb fűszerezés nem szükséges már
szerintem, mert amíg az egyéb zöldségeket előkészítem a hús kellően beissza a
páclét és még puhább lesz.
A lényeg, hogy minden csak pirul (a sárgarépa karamellizálódik is kicsit), és nagyon picit párolódik fedő alatt, így megmarad a zöldségek ropogóssága. Valószínű emiatt neveztük el ezt pár éve kínai kajának. És persze a rizs köret is ráerősít erre a hatásra. Legtöbbször azt főzök mellé, ritkábban vékony rizstésztát. Ha vendégnek készítenétek és inkább vele üldögélnétek, ahelyett, hogy az orra előtt kelljen nyesni-vágni az alapanyagokat, simán előkészíthető minden hamarabb és így már akár negyed óra alatt meglehetsz a főzicskézős résszel, pár serpenyőösszerázós attraktív mozdulatsor közepette. :p Mesterfogás mesterfokon. Próbáljátok ki, mert amellett, hogy finom, nagyon egészséges is.
A lényeg, hogy minden csak pirul (a sárgarépa karamellizálódik is kicsit), és nagyon picit párolódik fedő alatt, így megmarad a zöldségek ropogóssága. Valószínű emiatt neveztük el ezt pár éve kínai kajának. És persze a rizs köret is ráerősít erre a hatásra. Legtöbbször azt főzök mellé, ritkábban vékony rizstésztát. Ha vendégnek készítenétek és inkább vele üldögélnétek, ahelyett, hogy az orra előtt kelljen nyesni-vágni az alapanyagokat, simán előkészíthető minden hamarabb és így már akár negyed óra alatt meglehetsz a főzicskézős résszel, pár serpenyőösszerázós attraktív mozdulatsor közepette. :p Mesterfogás mesterfokon. Próbáljátok ki, mert amellett, hogy finom, nagyon egészséges is.
No comments:
Post a Comment