néha egy ilyen is megváltás sok száraz étel
után.
No, én tojásos levest főztem anno s néha most is, ha tíz percem marad csak reggel és mégis makacsul ragaszkodom az otthonról vitt ebédhez. Kevés olajon/zsíron/vajon csapott evőkanálnyi lisztet pirítok, s félúton a tűzhely és vízcsap között adok hozzá kevés pirospaprikát, aztán víz, forralás, ételízesítő (vagy helyette többször só, bors, őrölt köménymag) és zupp bele 2 tojás. Miután azok összeszedték magukat és sárgájuk köré fehéret burkolnak, felemelkednek s már kész is a leveske. Gyorsan üvegbe, csap alá hűlni, kevés tejföl hozzá, be a táskába s lehet is futni vele. Ennyi csak a csorgatott tojásos leves.
No, én tojásos levest főztem anno s néha most is, ha tíz percem marad csak reggel és mégis makacsul ragaszkodom az otthonról vitt ebédhez. Kevés olajon/zsíron/vajon csapott evőkanálnyi lisztet pirítok, s félúton a tűzhely és vízcsap között adok hozzá kevés pirospaprikát, aztán víz, forralás, ételízesítő (vagy helyette többször só, bors, őrölt köménymag) és zupp bele 2 tojás. Miután azok összeszedték magukat és sárgájuk köré fehéret burkolnak, felemelkednek s már kész is a leveske. Gyorsan üvegbe, csap alá hűlni, kevés tejföl hozzá, be a táskába s lehet is futni vele. Ennyi csak a csorgatott tojásos leves.
No comments:
Post a Comment