Monday 13 August 2018

Villás reggeli



Induljon a hétfő egy finom reggelivel. Sok változata volt már az egyetemistáskodás, egy év házi nénivel lakás óta. Ő villás reggelinek nevezte és azt tanította: mikor-mi-van-az-megy-bele, de ez a kevés hozzávalós lett a kedvenc. Ha krumplis kaját akarunk, ez a leggyorsabb elkészülési módja és nemcsak reggelinek.

Vajon/zsíradékon megpirítunk apróra vágott sonkát/szalámit, hozzáadunk (2 személyre 3 nagyobb) nyersen lereszelt krumplit, sózzuk, borsozzuk, köménymag őrlemény is jót tesz vele, hagyjuk odakapódni, átforgatjuk, max 5percig lefedjük, majd újra jól összeforgatjuk. 2 felvert tojással összekavarjuk, és hagyjuk, hogy a massza összesüljön és az alján egy egységet képezzen, így könnyebb majd szépen, pizzaszeletként tálalni. Még jön a tetejére reszelt mozzarella és cikkekbe felszelt alma, ami sosem marad el. Újra befedjük pár percig, míg a sajt egynemű szőnyeget képez rajta és az alma is enyhén belesimulva megpuhul.

Lehet még dúsítani pörkölt magokkal, vagy már az elején hagymával, apróra vágott paprikával, de így is ízletes és jóval különlegesebb egy sima sonkás tojásnál. Paradicsom saláta jól megy hozzá, itt áfonyacsatnival volt finom.

No comments:

Post a Comment