Saturday, 4 August 2018

Ebéd csíkokból



Tejszínes csíkok (serpenyőbe kerülési sorrendben: sárgarépa, karalábé, csirkemell) currys rizzsel.

Mostanában egyes hozzávalók elsősorban a színük miatt kerülnek képbe az elgondolásnál (itt a currypor), de valahogy elég szerencsésen alakul mindig az ízvilág is általuk. Ez a kísérletezés mindenképp meg lesz ismételve, annyira finom volt.

A vékony csíkokra szelt murkocskák 3- 4 perc alatt megfestik a forró vajat, hozzáadva a karalábét még 4-5 percig forgatva őket magas lángon egy kevés sóval, és annál kevesebb barnacukorral mielőtt a serpenyőből átkerülnek kicsit pihenni egy tálkába. A legfinomabb, ha picit ropogósak is maradnak, ezért is sül külön a hús szintén pár perc alatt, kevés vajon, szójaszósszal és borssal fűszerezve. Tejszínnel való felöntés és összeforralás után lesz a nagy találkozás a zöldségekkel, ami egy könnyed összeforgatás után máris halmozható a rizsre. Nem bánja meg, aki kipróbálja.


Hozzávalók 2 adaghoz: 
1 közepes karalábé, 2 közepes sárgarépa csíkokra vágva
30 dkg bőr és csont nélküli csirkemell, szintén felcsíkozva
1 dl főzőtejszín
kevés vaj, szójaszósz, bors, barnacukor
1 bögre rizs dupla vízben megfőzve, sóval, curry porral fűszerezve

No comments:

Post a Comment