Darázsfészek fahéjas fehércsokival. Egy klasszikus recept alapján készült kis
"személyreszabással": 1 kg liszt, 4 tojássárgája, fél liter tej,
4kanál cukor, 1 dl olaj, 2csomag száraz élesztő, csipetnyi só, 15 dkg cukor,
1vaj, 1tasak vaníliás cukor, 1 tábla fehércsoki, fahéj ízlés szerint.
A tészta összedolgozása, 20 perc kelesztés, elkészítés, majd sütőpapíros tepsibe helyezés után még 1óra pihenési idő a sütésig. A sütés utolsó 5percében nem maradt el a vaníliás tejes megöntözése a csiguszoknak. A tetejükre kerülő fahéjas olvasztott csoki jól feldobta a puha textúrát. Érdemes kipróbálni így is a darazsfészket.
A tészta összedolgozása, 20 perc kelesztés, elkészítés, majd sütőpapíros tepsibe helyezés után még 1óra pihenési idő a sütésig. A sütés utolsó 5percében nem maradt el a vaníliás tejes megöntözése a csiguszoknak. A tetejükre kerülő fahéjas olvasztott csoki jól feldobta a puha textúrát. Érdemes kipróbálni így is a darazsfészket.
No comments:
Post a Comment