Sunday, 13 January 2019

Darázsfészkelődés




Darázsfészek fahéjas fehércsokival.  Egy klasszikus recept alapján készült kis "személyreszabással": 1 kg liszt, 4 tojássárgája, fél liter tej, 4kanál cukor, 1 dl olaj, 2csomag száraz élesztő, csipetnyi só, 15 dkg cukor, 1vaj, 1tasak vaníliás cukor, 1 tábla fehércsoki, fahéj ízlés szerint.

A tészta összedolgozása, 20 perc kelesztés, elkészítés, majd sütőpapíros tepsibe helyezés után még 1óra pihenési idő a sütésig. A sütés utolsó 5percében nem maradt el a vaníliás tejes megöntözése a csiguszoknak. A tetejükre kerülő fahéjas olvasztott csoki jól feldobta a puha textúrát. Érdemes kipróbálni így is a darazsfészket.

No comments:

Post a Comment