Friday 25 January 2019

Vigyázat! Függőség veszély!



Szeretnél a hétvégén készíteni valami finom desszertet, de unod már a klasszikusokat és kedved sincs kísérletezni egy teljesen új sütemény recepttel? Akkor dobd fel az egyszerű fahéjas-almás palacsintát egy különleges öntettel, ami csak pár összetevős és gyorsan elkészíthető: sós karamellával. Nemcsak trendi, de garantáltan emlékezetes is lesz ez a hagyományos finomság tőle.

A recept 2 kisüvegnyi öntethez: 20dkg cukrot lassú tűzön, odafigyelve, de csak ritkán megkeverve karamellizálunk a kívánt szín eléréséig és a cukor teljes felolvadásáig, amihez hozzáadunk 2 dl felmelegített tejszínt (főzőt használtam, nem cukrozottat), majd 10 dkg vajjal és kiskanálnyi sóval keverjük egyneművé. Ha maradtak a masszában csomókák, nem kell megijedni, mindenképp ajánlott a lehűtés előtt megszűrni. Hűtőben jól tárolható nyalánkság.

A palacsinta tölteléke is igen egyszerű: hámozott, kis kockákra vágott almák kevés vajon, citromlével, 1vaníliás cukorral összepárolódnak, de pár percig csak, hogy megmaradjon az alma roppanós frissessége. Majd ízlés szerint őrölt fahéjjal a masszát összekeverve adagolható is, ha már megsültek a palacsinták, amik itt épp fehérliszt híján, semmiképp sem lelkiismeretfurdalásból 😊 barnaliszttel készültek tejjel, tojással.
Szép hétvégét!



No comments:

Post a Comment