Wednesday 17 April 2019

Kagylótészta, szépen és finoman



Ez a könnyen elkészíthető étel a példája, hogy milyen új ízélményt tudunk csempészni egy hagyományos, besamelszerűen elkészített sajtszószba csupán egyetlen elemet bevetve és a tészta színkavalkádjáról még szó sem esett..

A sztár hozzávalót éppen ezért nem is a kagylótésztában, hanem a fűszerben jelölném meg, ami nem más mint az ánizskapor, más néven: édeskömény. Ebből az őrleményből került mokkáskanálnyi a vajon megpirult kukoricaliszt, felöntve tejjel, kevergetés mellett összefőzve reszelt sajttal alapú mártásba.

A cinque colori conchiglie régi álom, amióta az olasz tésztatérképben először elmerültem. Ahogy mind többféle tésztát kipróbálok, egyre inkább osztom a nézetet, miszerint ahány alakú, formájú a tészta, annyi íz, állag és megannyi kombinálhatóság.
Ez a finomság, kevés parmezánnal megszórva és olívaolajjal meglocsolva, fél óra alatt tálalható. 
🧡💛💚💜

No comments:

Post a Comment