Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal, hogy a csirkehúsnál előszeretettel használom a mellrészt. Kényelmes, könnyen és gyorsan lehet belőle fogásokat készíteni, de néha kifulladhat az eszköztárunk az ízesítés terén. Egy ilyen alkalommal jött ennek a diós változatnak az ötlete, amit azóta többször elkészítettem.
A csirkemelleket szép vékony felszeleteljük, sózzuk, borzozzuk és mindkét oldalukon megsütjük vagy grillezzük. Nagyjából egy dl tejfölhöz hozzáadunk maréknyi reszelt sajtot és ugyanennyi darált dióbelet. Itt Pecorino-t használtam, de bármilyen keményebb, könnyedén reszelhető sajttal el tudom képzelni. Sóval, borssal még ízesíthetjük a masszát, majd kiskanállal szépen végigsimítjuk a megsült hússzeleteken. Az elkészült saláta mellé egy könnyed nyári vacsorát varázsolhatunk vele.
A tabbouleh kerti grillpartik salátáit idéző bulgursaláta eredetileg egy Libanonban őshonos alapétel, bár az autentikus receptek a petrezselyem túlsúlya miatt, inkább petrezselyem salátának nevezik.
Hozzávalók 2 adag salátához:
2 db közepes kápia paprika megsütve, héjától megszabadítva, kisebb darabokra szelve
8-10 dkg bulgur, dupla sós vízben megfőzve, majd hagyjuk kihűlni
1 csokor petrezselyem apróra vágva
4 db kisebb paradicsom, vagy 6-7 szem koktélparadicsom
1 nagyon kicsi hagyma apróra vágva
fél citrom leve
olívaolaj, só, bors ízlés szerint
Ha a hozzávalókat előkészítettük, egyszerűen csak összeforgatjuk egy tálban és már tálalható is a salátánk a csirkemell mellé. Jó étvágyat hozzá!
No comments:
Post a Comment