Saturday 17 August 2019

Diós csirkemell tabbouleh-val


Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal, hogy a csirkehúsnál előszeretettel használom a mellrészt. Kényelmes, könnyen és gyorsan lehet belőle fogásokat készíteni, de néha kifulladhat az eszköztárunk az ízesítés terén. Egy ilyen alkalommal jött ennek a diós változatnak az ötlete, amit azóta többször elkészítettem.

A csirkemelleket szép vékony felszeleteljük, sózzuk, borzozzuk és mindkét oldalukon megsütjük vagy grillezzük. Nagyjából egy dl tejfölhöz hozzáadunk maréknyi reszelt sajtot és ugyanennyi darált dióbelet. Itt Pecorino-t használtam, de bármilyen keményebb, könnyedén reszelhető sajttal el tudom képzelni. Sóval, borssal még ízesíthetjük a masszát, majd kiskanállal szépen végigsimítjuk a megsült hússzeleteken. Az elkészült saláta mellé egy könnyed nyári vacsorát varázsolhatunk vele. 

A tabbouleh kerti grillpartik salátáit idéző bulgursaláta eredetileg egy Libanonban őshonos alapétel, bár az autentikus receptek a petrezselyem túlsúlya miatt, inkább petrezselyem salátának nevezik. 

Hozzávalók 2 adag salátához: 
2 db közepes kápia paprika megsütve, héjától megszabadítva, kisebb darabokra szelve 
8-10 dkg bulgur, dupla sós vízben megfőzve, majd hagyjuk kihűlni
1 csokor petrezselyem apróra vágva 
4 db kisebb paradicsom, vagy 6-7 szem koktélparadicsom 
1 nagyon kicsi hagyma apróra vágva 
fél citrom leve 
olívaolaj, só, bors ízlés szerint 

Ha a hozzávalókat előkészítettük, egyszerűen csak összeforgatjuk egy tálban és már tálalható is a salátánk a csirkemell mellé. Jó étvágyat hozzá!

No comments:

Post a Comment