Ehhez a leveshez az általam használt zöldbab kerekcsövű
bokorbab volt.
A főzelékhez hasonlóan készítettem, csupán a lisztes eresztékes
besűrítést váltottam fel robotgépes pépesítésre, tejszínnel
krémesítve.
Használtam hozzá egy kisebb hagymát, 2 közepes
megreszelt murkot, 1 kisebb kápia paprikát, fél csokornyi
petrezselyemzöldet összekötve, belefőzve. A hagymát kevés olajon
megdinszteltem a murokkal, hozzáadtam a 2-3 centisre tördelt
paszulydarabokat és felöntöttem annyi vízsel, hogy bőven
belepje, ezt időközben még lehet pótolni, attól fűggően, hogy
mennyit szeretnénk főzni. Sóztam, borsoztam és kanálnyi
szárított zöldségízesítőt adtam még hozzá, a paprika és
petrezselyem mellé.
Itt jegyezném meg, hogy a zöldpaszulyból készült ételeket sosem kedveltem, ezért találtam ki a krémleves verziót, amit ilyen formában más hasonló helyzetben levő társamnak is ajánlok, így már én is megettem.
Itt jegyezném meg, hogy a zöldpaszulyból készült ételeket sosem kedveltem, ezért találtam ki a krémleves verziót, amit ilyen formában más hasonló helyzetben levő társamnak is ajánlok, így már én is megettem.
No comments:
Post a Comment