Saturday 22 February 2020

Mandulás pisztráng saláta


Aki szereti a majonézes salátákat és a halat, annak ez is kedvére lesz, mert egy igazi ínyencség halmozható pirítós bagettekre citromkarika kíséretében.

Párolva, nagyrészt fedő alatt, megsütjük a sózott, borsozott pisztrángfilét, majd bőréről leválasztva, hozzáadjuk a mandulát és az apró, kis kockákra felvágott és enyhén lecsorgatott csemegeuborkát. Ezeket a majonézzel úgy próbáljuk összekavarni, hogy ne roncsoljuk szét a halat, megmaradjanak a kis zamatos darabkák. Az egy tojásból mustárral, sóval, jó minőségű napraforgóolajjal készült majonézhez görög joghurtot adunk fele-fele arányban és ízesítésnek még borsozhatjuk és hozzákeverjük egy narancs kifacsart levét. 

Most sem használtam nagyon pontos mértékeket: egy közepes, pisztrángfilét, maréknyi vágott-szeletelt mandulát, 2 db közepes csemegeuborkát, nagyjából 3 evőkanálnyi majonézes mártással állítottam össze ezt a salátát.

Használjunk bátran pirítós bagettet és a citromkarikát, ebben a formában szerintem még intenzívebb a hal és mandula különleges íze és többféle textúra is találkozik egy falatkában. Érdemes kipróbálni!

No comments:

Post a Comment