Monday, 20 January 2020

Joghurtbundás laskagomba kukoricasalátával


A laskagomba lapátokba egy só-bors-citromlé trióból összekevert pácot csöpögtettem kiskanállal, majd lisztbe mártottam őket mindkét felükön, aztán joghurtba vagy kefirbe, amit előzőleg tojással felvertem. Bő olajban sütöttem ki őket pár perc alatt. Tény, hogy nem egy kalóriaszegény étel, de néha talán megengedhető ennyi bűnözés, mert a bunda ropogóssága, így készítve kihagyhatatlan gasztroélmény. 

A kukoricasalátához konzerves kukoricát használtam, amelyet szűrőben lecsöpögtettem, míg a majonézes mártást elkészítettem. A majonézhez fele arányban görög joghurtot is tettem és sóval, borssal, frissen facsart narancslével ízesítettem.

Érdemes felvenni az elkészítendő ételek listájára!

No comments:

Post a Comment