A
vinetta- vagy padlizsánkrém mikéntjéről általában nekünk erdélyieknek kőbe
vésett elképzelésünk van: bár az alap legtöbb esetben a majonéz és az apróra
vágott hagyma a pépes, szénensült, hámozott tojásgyümölcsös finomságnál, mégis
családonként, háziasszonyonként változik annak íze, mint a zakuszkánál.
Ez a változat majonéz helyett kevés olívaolajjal és sült kápia paprikával készült hagyma nélkül, kevés rozmaringos himalayasóval ízesítve. Kicsit félve a szentségtöréstől csak akkor kóstoltattam meg a család otthoni tagjaival mikor több barátnő is bólogatva elkérte a receptet. Fennebb vázoltam is! Lesz még padlizsános, még rendhagyóbban.
Ez a változat majonéz helyett kevés olívaolajjal és sült kápia paprikával készült hagyma nélkül, kevés rozmaringos himalayasóval ízesítve. Kicsit félve a szentségtöréstől csak akkor kóstoltattam meg a család otthoni tagjaival mikor több barátnő is bólogatva elkérte a receptet. Fennebb vázoltam is! Lesz még padlizsános, még rendhagyóbban.
No comments:
Post a Comment