Sunday 2 July 2017

Dizájn puliszka



Könnyed és finom kombó a csíkos sajtos puliszka magokkal megszórt koktélparadicsomos rukkola salátával, pirított sonka-morzsával. Igen PULISZKA, és csíkos.

Először félve készült, hogy tejóég-normális vagyok, aztán az ízvilága is nagyon feldobódott a színezőanyagnak használt fűszerpaprikától főzés után. A forma megválasztása megint nagyon sok kreatív lehetőséget rejt. Az ún. "kiborítási" műveletre érdemes figyelni, de ha átlátszó üvegedényt használunk, már (át)látjuk a végeredményt is fejreállva és könnyen kicsusszan, de ne kelljen utána tologatni, az már macerásabb, ha fontos, hogy melegen együk. A puliszka nagyon szuper alapanyag, még lesz fotók sztárja.

Elég nagy trend lett menő magyar séfeknél is simán polentaként emlegetni, ha valaki szégyelli kimondani, tegye, de ajánlom elolvasni Polcz Alaine Puliszkácska írását és máris elkapjuk a valódi hangulatát ennek a szónak.

A bodzaszezon után vagyunk, árulkodó jel, hogy nem friss a fotó, de a szárított bodzaszirmaimból is még "nagy" dolgokra készülök.
Együnk szépen vasárnapi ebédet! Jó étvágyat és szép vasárnapot Mindenkinek!
 


No comments:

Post a Comment