Monday, 7 August 2017

Nokedli akár reggelire is



A nagy hőségnek azért jó oldala is volt:

1. Másfél nap alatt elkészült a rég áhított kovászos uborka.

2. A hétvégi tesztelés után, hozzá hipp-hopp kitalált villás reggeli egyik alap hozzávalóját a fagyóból kivéve, fél órán belül kockázni/csíkozni lehetett, mialatt elkészült a nokedli (1 tojás, kb másfél deci víz, annyi liszt amennyitől az állaga csak a szaggatóval csorog alá a sós, lobogó vízbe és formáját tartva fő meg), amit hideg vízzel átmosva hozzáadtam a picit párolt, majd piruló bacon-höz és nyakonöntöttem felvert tojással, aztán 2 perc...

És tádámmm: bacon-ös, tojásos nokedli parmezánnal, kovászos uborkával. Ebédnek is elmegy, szerintem még korai vacsorának is, ha kipróbálnátok! Érdemes! Talán kevés juhtúróval, a parmezán helyett, még finomabb...

No comments:

Post a Comment