A nagy hőségnek azért jó oldala is volt:
1. Másfél nap alatt elkészült a rég áhított kovászos
uborka.
2. A hétvégi tesztelés után, hozzá hipp-hopp kitalált
villás reggeli egyik alap hozzávalóját a fagyóból kivéve, fél órán belül
kockázni/csíkozni lehetett, mialatt elkészült a nokedli (1 tojás, kb másfél
deci víz, annyi liszt amennyitől az állaga csak a szaggatóval csorog alá a sós,
lobogó vízbe és formáját tartva fő meg),
amit hideg vízzel átmosva hozzáadtam a picit párolt, majd piruló bacon-höz és
nyakonöntöttem felvert tojással, aztán 2 perc...
És tádámmm: bacon-ös, tojásos nokedli parmezánnal,
kovászos uborkával. Ebédnek is elmegy, szerintem még korai vacsorának is, ha
kipróbálnátok! Érdemes! Talán kevés juhtúróval, a parmezán helyett, még
finomabb...
No comments:
Post a Comment