Aki nem ijed meg a desszertnek tűnő, színes ételektől és nonkonformistább annál, hogy elhigyje, az áfonya csak vörös húsokhoz és sajtokhoz passzol, annak nagyon ajánlott kipróbálni a tejszínes csirkét áfonya csatnival.
2 adag hozzávalói: fél, felkockázott csirkemellfilé, másfél dl tejszínt és 2 kiskanál csatnit kapott, no meg legelején vajat, amin magas lángon kifehéredett, majd szójaszósszal barnult. Egyéb fűszerezést nem is igényel, esetleg fehér borsot és a bulguros körettel max fél óra alatt tálalható.
A csatni a lekevárfőzéshez hasonlóan készül, annyi különbséggel, hogy egy fél kg áfonyához egy kicsi apróra vágott hagyma megdinsztelésével indul a főzés, cukor ízlés szerint, kevés, só, bors és csipetnyi fahéj kerül még bele. Kisüvegekben hűtőben tárolom elfogyasztásukig tartósítás nélkül.
No comments:
Post a Comment