Nyáridéző brokkoli
saláta az egyik legjobb dolog ezeken a szomorkás őszi napokon, főleg, hogy
pofonegyszerű összedobni egy rózsáira szedett, megfőzött, krumplitörővel
szétnyomott brokkoliból, 3 főtt tojásból, maréknyi reszelt emmentáli
sajttal, kevés majonézzel.
A kevés majonéz házilag itt konkrétan: 1 tojás sárgájából, só-mustár hozzáadásával, 1 dl olajból készült, amit fél pálinkáspohárnyi citromlében eláztatott barnacukkoral ízesítettem.
A főtt tojások sárgáját külön tálkába helyezve és villával alaposan szétnyomkodva összekevertem 2 evőkanál tejföllel, majd ehhez a masszához hozzáadtam a majonézet. Az egyenletes állagú krémbe aztán belekerült a szétnyomott brokkoli, a tojások reszelt fehér része és a sajt (kb 5 dkg). Só, borssal való ízesítés után, nem árt, ha kis időre hűtőszekrényben érnek össze az ízek.
No comments:
Post a Comment