Az
alap frankfurti leves receptekhez képest, ebből a változatból kimaradt a hagyma
és kelkáposzta helyett kelbimbóval készült, ami kis ízkapszulaként működik
ebben a levesben. Bekanalazol egy enyhén fokhagymás, köménymagos, tejföltől
savanykás levest és ráharapva a gombóckákra még egy édesség is bejön a képbe,
amit a pirított karikák (Lidl-es lengyel kolbász) jól ellensúlyoznak.
Hozzávalók: fél kiló megtisztított kelbimbó, 2 közepes krumpli, 2 szál lengyel kolbász, 1k liszt a rántáshoz, fűszerpaprika, őrölt köménymag, só, bors, 2 gerezd fokhagyma félbevágva, kanálnyi tejföl tányéronként 1,5 l víz.
A kelbimbók megtisztítása után a felkarikázott lengyel kolbászt pirítottam meg kevés kacsazsíron, majd ezt a kissé pörkölődött zsíradékot adtam a vízhez, amibe forráskor belekerült a kelbimbó, és a felkockázott krumpli, a fűszerek és fokhagyma. A kolbász utolsó 10 percben került bele, hogy ne főjjön nagyon szét. Nagyjából fél óra volt a főzési idő, a kacsazsírral készülő rántással még összeforralva tálalhatóvá is vált a tejföllel, ami ehhez a leveshez jobban illik a tejszínnél. Aki szereti a kelkáposzta ízét, főzze meg bátran.
Hozzávalók: fél kiló megtisztított kelbimbó, 2 közepes krumpli, 2 szál lengyel kolbász, 1k liszt a rántáshoz, fűszerpaprika, őrölt köménymag, só, bors, 2 gerezd fokhagyma félbevágva, kanálnyi tejföl tányéronként 1,5 l víz.
A kelbimbók megtisztítása után a felkarikázott lengyel kolbászt pirítottam meg kevés kacsazsíron, majd ezt a kissé pörkölődött zsíradékot adtam a vízhez, amibe forráskor belekerült a kelbimbó, és a felkockázott krumpli, a fűszerek és fokhagyma. A kolbász utolsó 10 percben került bele, hogy ne főjjön nagyon szét. Nagyjából fél óra volt a főzési idő, a kacsazsírral készülő rántással még összeforralva tálalhatóvá is vált a tejföllel, ami ehhez a leveshez jobban illik a tejszínnél. Aki szereti a kelkáposzta ízét, főzze meg bátran.
No comments:
Post a Comment