Monday 4 March 2019

Nem mind ízlik, ami fénylik...



Nagyon trendi egy ideje az édesburgonya, az egészséges életmód hívei eléggé felhájpolják. Gondoltam, kipróbálom. Ízében a sütőtök töménységét és édességét hozza, nevén kívül nem sok köze van a burgonyához. Én adtam neki egy esélyt vajas rozmaringos püréként, de valahogy nem győzött meg az eredmény. De aki szereti az édesburgonyát, az kipróbálhatja. Végül a maradék, mert ételt ugye nem dobunk ki, a nudliszerűen elkészült gombócokban végezte, úgy már tompult az intenzitása és jó lett.

Az már biztos, hogy a paprikás cukkínis, currys csirkenyársak, amik nagyon finomak és beillenek bármilyen diétás étrendbe, legközelebb egy jó kis főzelékben vagy mártogatósban fogják magukat találni, mert a batátás találkozás egyszeri volt. Ennyit az édesburgonyás élményről.

És essen szó még arról is, hogy a legtöbb gasztronómiával foglalkozó emberke csak jól sikerült, extrafinom ételekről számol be és posztol. Pedig a valóságban néha egy-egy kísérletezésből fura ízek is kijöhetnek. Azon kevesek közül, akiket valamennyire figyelemmel kísérek, egyedül Mautner Zsófinál láttam bejegyzést olyan salátáról, amit nem tartott jól sikerültnek. Hitelesebbnek érzem az ilyen megnyilvánulásokat, mint mondjuk az örökpörgő és amúgy szimpatikus Jamie-nél, hogy minden videója végén szinte hátast dob kóstoláskor. De vajon tényleg?

No comments:

Post a Comment