Thursday 26 December 2019

Rukkolás tekercs falatkák



Az ünnepi hidegtálaknál a finom ízek mellett mindig legalább annyira törekszünk arra is, hogy mutatós falatok kerüljenek a tányérra. A zöld tekercsek lapjai rukkolavízzel színezett, palacsintaszerűen megsütött tojásos masszából állnak, amihez a következőket jó tudni. Egy palacsintából 5-6 kis falatkát tudunk felszeletelni és ahány palacsintát szeretnénk, annyi tojást használjuk az elkészítéséhez, amit liszttel, tejjel és a letrurmixolt, majd átszűrt rukkolás vízzel keverjünk be, sózva, borsozva. A töltelék sokféleképpen variálható, én a következőket használtam: 2 ek tejfölt kevertem össze egy kisebb tömlő ömlesztett sajttal, pár szelet apróra vágott sonkával és egy kisebb megreszelt sárgarépával 2 kk tormakrémmel. Miután felcsavartuk a tekercseket, érdemes a hűtőben hagyni kihűlni és csak később, tálalás előtt felszeletelni.

No comments:

Post a Comment