Monday, 30 March 2020

Almakenyér


Aki szereti az alma-fahéj párost, az talán örvendeni fog ennek a receptnek. Igen egyszerű bögrés adagolás a legminimálisabb konyhai nekigyűrkőzéssel. A méricskéléshez a kis 2 dl-es bögrém használtam a következőképpen:
2 tojás,
fél bögre cukorral,
fél bögre olajjal
                           habosra kikeverve, majd
1 bögre joghurtot és
2 bögre lisztet,
                          meg 1 kk sütőport is hozzászitálva, készült a tészta...

... aminek a fele ment a kibélelt tepsibe, arra egy nagy alma meghámozva, vékonyra szeletelve, megszórva bőven fahéjjel és betakarva a massza másik felével. Értelemszerűen, ha nagyobb tepsit használtok alacsonyabb és több lesz és hamarabb is megsül. Én most az alábbi formával próbálkoztam.

A képen látható cipó formája miatt adtam neki a kenyér nevet, amivé egy 18 cm-es sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformában nőtt kb 170 fokon 50 percig.



No comments:

Post a Comment