Monday 20 November 2017

Egy újabb krémleves



Volt még hasonló. Valahol megkóstolt, nevéből inspirálódó recept alapján főzött leves. A mai fotón mézes gyömbéres csicseriborsó krémleves. Mi hogyan találkozik ebben a tányérban? Végtelenül egyszerűen, szépen sorban a következőképpen. Vajon megpirul egy evőkanálnyi liszt (nálam a kukorica finomliszt a nyerő) kevés hámozott, apróra reszelt gyömbér és méz hozzáadásával, majd felöntve a jól átmosott, vízzel turmixgépben pépesített csicseriborsó konzervvel, ami só-bors fűszerezés és tejszínnel összeforralás után máris tálalható.

Amikor nincs tejszín, tejjel turmixolom víz helyett. Mindkettő tökéletes a megfelelő állag eléréséhez e konyhagép jóvoltából. Ezt az elkészítési módot mégcsak főzésnek sem nevezném, hisz észre sem vesszük és máris kész. Dobjátok össze, ha tetszenek a hozzávalók. Finom.

No comments:

Post a Comment