Volt még hasonló. Valahol
megkóstolt, nevéből inspirálódó recept alapján főzött leves. A mai fotón mézes
gyömbéres csicseriborsó krémleves. Mi hogyan találkozik ebben a tányérban?
Végtelenül egyszerűen, szépen sorban a következőképpen. Vajon megpirul egy
evőkanálnyi liszt (nálam a kukorica finomliszt a nyerő) kevés hámozott, apróra
reszelt gyömbér és méz hozzáadásával, majd felöntve a jól átmosott, vízzel
turmixgépben pépesített csicseriborsó konzervvel, ami só-bors fűszerezés és
tejszínnel összeforralás után máris tálalható.
Amikor nincs tejszín, tejjel turmixolom víz helyett. Mindkettő tökéletes a megfelelő állag eléréséhez e konyhagép jóvoltából. Ezt az elkészítési módot mégcsak főzésnek sem nevezném, hisz észre sem vesszük és máris kész. Dobjátok össze, ha tetszenek a hozzávalók. Finom.
Amikor nincs tejszín, tejjel turmixolom víz helyett. Mindkettő tökéletes a megfelelő állag eléréséhez e konyhagép jóvoltából. Ezt az elkészítési módot mégcsak főzésnek sem nevezném, hisz észre sem vesszük és máris kész. Dobjátok össze, ha tetszenek a hozzávalók. Finom.
No comments:
Post a Comment