Monday 20 May 2019

Rántott almakarikák sárgarépa-cukkíni spagettivel


A bundás alma kisiskoláskori korrepetálós délutánt idéz. Az osztálytárs nagymamája tette elénk kedvcsinálónak a házihoz, miközben felnevetve mondta: szegények bécsi szelete... Egészen addig nem ettem újra, mígnem magam készítettem el az igencsak fennséges ízű, főételhez köretnek, sajtmártáshoz valóban rántott húsként dukáló finom fogást. Érdemes kipróbálni: szezámmagos-prézlis bundával vagy csak simán tojásosan, vagy desszertként sós karamell öntettel akár, de készüljön bundás alma. 

Hasonló formája egy tavaly őszi baráti vacsoraesten készült kibővítve még más elemekkel, de úgy gondolom ez így is teljes fogás tud lenni és az sem mellékes, hogy vegánoknak is ízletes és megfelelő, ha a tejszínt felcseréljük rizstejszínre és a tojás helyett élesztőpehelyt használunk. 

Hozzávalók adagonként:

1 közepes/ nagyobb alma, amiből hámozatlanul 4-5 karika jön ki
panírhoz: 1 tojás, 1 ek fehér- és 1 ek barnaliszt, csipet só
zsemlemorzsához/prézlihez hozzáadni kevés szezámmagot, ha nem panko, abba nem kell
kisütéshez forró, bő olaj

1 kisebb cukkíni/főzőtök megtisztítva, héjastul julienre szelve, egy kisebb sárgarépa ugyanígy, kevés tejszínnel összeforralva pár perces  vajon/olívaolajon pirítás után.

Feldobja az összhatást, ha toppingként meglocsoljuk az almákat kevés balzsamecetkrémmel.


No comments:

Post a Comment