Monday 22 July 2019

Csicsóka - az elfeledett gumó


Ez a kissé elfeledett, eleink konyhakertjéből azonban nem hiányzó gumós növény a csicsóka, mely nagyon egészséges. Főleg magas inulin tartalma miatt ajánlott cukorbetegek és diétázók étrendjébe beilleszteni, de kellemesen édeskés ízével bárkit levesz a lábáról. A reszelt csicsóka jól passzol a hússal és könnyedebbé teszi a fasírt masszát és a megsült fasírtok ropogós külseje is nagyrészt neki köszönhető. Köretnek a mártás mellé, legutoljára puliszka készült.

Húsgolyókhoz: 25 dkg őrölt sertéshús, 15 dkg hámozott, reszelt csicsóka, 1 szelet beáztatott kenyér, 1 tojás, só, bors

Mártáshoz: vaj, két evőkanál liszt, fél csokor apróra vágott kapor, alaplé, só, bors, tejszín, vagy tej

No comments:

Post a Comment