Saturday, 6 July 2019

Vinetta és krumpli


Ha hétvégén egy nagyon kicsivel te is többet vagy hajlandó konyhálkodni, akkor mutatok egy komplexebb nyári fogást, ami nem ördöngősség, de garantált vele a siker.

A padlizsán szelet, rajta paradicsomkarika, ráolvadva sajt ugye megvan? Na ez annál több és finomabb.

A cm-nyi vastagságú vinettakorongokat ezúttal nem sóztam, borsoztam, hogy kiengedve levüket, ne puhuljanak, jó ha mindkét oldali grillezés után is kis masszív tányérok tudnak maradni, ugyanis rájuk kerül a hús, egy szelet pardicsomka, majd beborítva egy szelet sajttal további 10 perc alatt elkészül ez az esztétikailag sem gyenge főétel a fedeles grillező edényben. Nem kellett hozzá felforrósítani a sütőt sem. A hús feltét apró kockákra vágott csirkemellből, szárastul felszeletelt zöldhagymából és még apróbbra vagdalt kápia paprikából készült, a végén összefogva fetaszerű krémsajttal.

A hasábkrumplit előbb 10 percig vízben főztem, majd aztán pirosítottam meg kacsazsírral vegyített napraforgó olajban. Nem egy kalóriaszegény menü, de ha jön a femili, ők nem is a diétás salátáidra kíváncsiak

No comments:

Post a Comment