... avagy egy jó kis erdélyi nachos.
Fél kg krumplit megtisztítva, hámozatlanul hasábokra vágunk és egy nagyobb edénybe tesszük, hogy jól össze tudjuk forgatni az olívaolajos fűszerkeverékkel, amit én a következőképpen készítettem:
fél dl olívaolajhoz hozzáadtam mozaikborsot, morzsoltam bele szárított rozmaringot, oregánót, szárított hagymapelyhet, kevés chiliport, amit jól összekavarva ráöntöttem a krumplira. A krumplikat majd szép sorban sütőpapírrral bélelt tepsibe helyeztem és ekkor sóztam őket.
Amíg a krumplik sültek, pár szelet sonkát apró kockákra vágva, pár perc alatt ropogósra pírítottam és elkészítettem a salsa szószt.
A salsa szószhoz, 2 db szénen sült kápia paprikát használtam, 2 db apróra vágott, meghámozott paradicsomot, és egy nagyon pici, apróra vágott hagymát. A hagymát pár percig dinszteltem, sóztam és egy csipetnyi cukrot adtam hozzá, ami szépen segít a karamellizálásában, majd ezután a paradicsomot. Nagyjából nagyed órát főtt így, amikor a felaprított kápia paprikát is hozzáadtam. Mehet bele még oregánó és chili bátorságtól fűggően, majd kihűlés után krémesíthetjük kézi botmixerrel, ha nem szeretnénk, hogy a szószunk darabosabb, lecsósabb állagú legyen.
No comments:
Post a Comment