Egy közepes karalábét kockákra vágva megfőzünk sós vízben, majd ha kissé kihűlt, leturmixoljuk. Érdemes ezt a masszát átszűrni, hogy a kis szálkás részeket eltávolítsuk belőle, majd a kívánt sűrűségig hígíhatjuk vízzel vagy alaplével, és hozzáadunk maréknyi reszelt sajtot, amivel összeforraljuk. Miután folyamatos kavargatás mellett egyneművé válik a levesünk, sűríthetjük még kanálnyi liszttel vagy kukorica keményítővel, ha krémesebben szeretnénk és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ez a fűszer jól passzol a karalábé karakteréhez.
Wednesday, 10 July 2019
Sajtos karalábé krémleves, szerecsendióval
Egy közepes karalábét kockákra vágva megfőzünk sós vízben, majd ha kissé kihűlt, leturmixoljuk. Érdemes ezt a masszát átszűrni, hogy a kis szálkás részeket eltávolítsuk belőle, majd a kívánt sűrűségig hígíhatjuk vízzel vagy alaplével, és hozzáadunk maréknyi reszelt sajtot, amivel összeforraljuk. Miután folyamatos kavargatás mellett egyneművé válik a levesünk, sűríthetjük még kanálnyi liszttel vagy kukorica keményítővel, ha krémesebben szeretnénk és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ez a fűszer jól passzol a karalábé karakteréhez.
Címkék:
karalábé,
krémleves,
sajt,
sajtos finomságok,
szerecsendió
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment