A "gyorsan különlegest" kategóriába tartozik ez a fogás, mert amíg megfő a rizs, minden egyéb is elkészíthető hozzá.
1 bögre rizset dupla sós vízben megfőzünk. A körethez még szükségünk lesz murokra, petrezselyemzöldre és fokhagymára. A meghámozott murkot apró kis szilánkokra vágjuk, időigényesebb, de így ropogósabb lesz mintha reszelnénk. Felaprítjuk a megmosott fél csokornyi petrezselyemzöldet és 1 cikk fokhagymát majd ebben a sorrendben felhevített vajra dobjuk és pár perc pirítás után, összeforgatjuk a megfőtt rizzsel.
1 bögre rizset dupla sós vízben megfőzünk. A körethez még szükségünk lesz murokra, petrezselyemzöldre és fokhagymára. A meghámozott murkot apró kis szilánkokra vágjuk, időigényesebb, de így ropogósabb lesz mintha reszelnénk. Felaprítjuk a megmosott fél csokornyi petrezselyemzöldet és 1 cikk fokhagymát majd ebben a sorrendben felhevített vajra dobjuk és pár perc pirítás után, összeforgatjuk a megfőtt rizzsel.
A sózott, borsozott lazacszeletről felitatjuk a nedvességet, majd
ugyancsak pár perc alatt kevés vajon mindkét oldalán átsütjük.
A lazacnak kevés idő kell, éppencsak kifehérítjük, majd
felöntjük 1 dlnyi tejszínnel, beleforgatjuk és már helyezhetjük
is rá a rizságyra. Egy praktikus megoldás még ha a lazacot a
vajon sütés közben darabkákra nyomkodjuk, ha több személre
főzünk, így könnyebben tálalható és az ízek is jobban
átjárják e finom halhúst.
No comments:
Post a Comment