A mákos guba és palacsinta találkozásából egy desszert-mese született: egy finom mákos-körtés palacsinta metélt vaníliás pudinggal.
A palacsinta töltelékébe a körtét megreszeltem és a darált mákkal együtt összeforgattam 1 csomag vaníliás cukorral és kevés reszelt citromhéjjal. A pudingot pedig dupla tejjel főztem, hogy öntetszerű folyékony maradjon. A megtöltött, felcsavart palacsinták félcentis vastagságban felszeletelve kerültek tálalásra. Ilyen formában ez még a mákos laska/tészta továbbgondolása is lehet.
Annak örvendek a legjobban, mikor jól ismert, hagyományos ízekből, hozzávalókból sikerül kihozni valami újat. 🙂
A palacsinta töltelékébe a körtét megreszeltem és a darált mákkal együtt összeforgattam 1 csomag vaníliás cukorral és kevés reszelt citromhéjjal. A pudingot pedig dupla tejjel főztem, hogy öntetszerű folyékony maradjon. A megtöltött, felcsavart palacsinták félcentis vastagságban felszeletelve kerültek tálalásra. Ilyen formában ez még a mákos laska/tészta továbbgondolása is lehet.
Annak örvendek a legjobban, mikor jól ismert, hagyományos ízekből, hozzávalókból sikerül kihozni valami újat. 🙂
No comments:
Post a Comment