Monday, 2 September 2019

Zöldborsókrémleves almával, fetával



Furcsa párosítások? Elsőre talán annak tűnhet, de ha összedobjátok ti is negyed óra alatt az almás zöldborsó krémlevest fetával, máris megértitek, hogy van amiért megéri merésznek lenni. A történet röviden annyi, hogy először egy népszerű kolozsvári levesbárban kóstoltam, nagyon ízlett és fent leírt neve alapján elgondoltam egy elkészítési módot. Nagyon bevált.

Egy nagy almát meghámozva, megreszelve vajon megpuhítunk, addig hamar az átmosott borsókonzervet tejjel felöntve turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk az almához, és összeforralás közben ízesítjük és teszünk bele kevés krémes fetát. Semmiféle egyéb sűrítést nem igényel. Krutonnal, magokkal nagyon finom.

No comments:

Post a Comment